Jom Labur Saham

Anda Suka Menulis? Tapi Tidak Tahu Macam Mana Nak Hasilkan Pendapatan Menerusinya?

Mari Saya Dedahkan Kepada Anda Bagaimana Anda Boleh Menjana Pendapatan Yang Lumayan Dengan Hasil Penulisan Anda.. Walaupun Hanya Secara Sambilan Sahaja!


Assalammualaikum & salam sejahtera!

Pertama sekali, izinkan saya memperkenalkan diri saya terlebih dahulu... !

Nama saya Hamid Addin!
Saya adalah seorang penulis ghoswriter dan juga copywriter!

Kalau di ikutkan, saya memang suka menulis sejak di bangku sekolah lagi...
Malahan, sewaktu saya berumur 11 tahun.. saya telah pun menulis sebuah novel!.. Tapi.. novel tu, saya tulis untuk bacaan sendiri sahaja lah.. takdelah terbit dimana-mana.... baru 11 tahun kot! Manalah tahu nak terbit-terbit buku ni..
He he!.

Walaupun begitu, impian untuk menjadi penulis buku tu masih tersemat dan membara di dalam hati saya!

Tahun 2014, setelah tamat pengajian di Jordan, saya mula berjinak-jinak dalam bidang copywriter.
Alhamdulilah.. atas bimbingan mentor..  banyak juga client yang saya dapat untuk menuliskan ayat-ayat copywriting sama ada untuk iklan mereka ataupun untuk content-content dalam kempen pemasaran mereka.

Setelah beberapa tahun menulis copywriting....

Teringat pula impian saya sewaktu kecil dulu untuk menjadi penulis buku!
Maka.. pada tahun 2018, bermulah pula episod saya menjadi "ghostwriter" atau penulis buku tanpa nama.

Dalam masa lebih kurang  3 tahun saya menceburkan diri dalam dunia ghostwriter ini.. Alhamdulilah...
Saya telah berjaya menulis 9 buah buku dan ia telah berjaya diterbitkan oleh pihak penerbit!

Dibawah ini, adalah beberapa buah buku yang telah saya tulis.. yang mana, pada cover buku tersebut.. ada tertulis nama saya sebagai "penulis bersama"... manakala buku yang selebihnya... tak bolehlah saya dedahkan kerana status saya pada penulisan buku tersebut , adalah sebagai "ghostwriter"... iaitu penulis tanpa nama.. atau.. sedikit ganas... dipanggil sebagai penulis upahan. (Ala-ala macam pembunuh upahan juga la.. senyap-senyap je selesaikan misi).



Banyak Ke Dapat Hasil Jadi Ghostwriter ni?

Ah ha! Itu adalah antara soalan yang paling kerap juga ditanya kepada saya apabila saya memperkenalkan diri sebagai seorang ghostwriter.

Tentang banyak atau sikit itu... ia sebenarnya agak subjektif dan berbeza bagi setiap individu.
Bagi sesetengah orang, RM10,000 itu banyak.. tetapi  bagi sesetengah orang yang lain, RM10,000 itu mungkin sedikit.

Tapi bagi saya, yang menjadi penulis ghostwiter secara sambilan sahaja ini...
Saya kira... hasilnya agak lumayan juga! Alhamdulilah!

Dibawah ini saya share sedikit hasil yang saya perolehi, hasil daripada menulis buku sebagai ghostwriter.



Pendapatan yang saya perolehi ini, saya anggap ia sebagai PENDAPATAN BONUS sahaja!

Ala.. bonus yang macam orang kerja makan gaji selalu dapat tu...
Orang-orang yang kerja kerajaan atau swasta.. kalau hujung-hujung tahun.. kan selalunya diorang ada dapat bonus.. Kadang.. bonus sebulan gaji, kadang.. 2 bulan gaji  dan kadang-kadang.. sampai 3 bulan gaji pun ada...

Hah! Lebih kurang macam tu la..... pendapatan bonus!
Nak buat apa dengan duit bonus yang diperolehi tu?
Hah.. itu pandai-pandai sendirilah... ikutlah nak buat apa pun...

Sebenarnya.... apa yang saya cuba sampaikan disini adalah....

Jangan Sia-siakan Minat & Usaha Penulisan Anda!

Sebenarnya....

Ada banyak lagi cara yang anda boleh buat untuk menghasilkan pendapatan dengan hanya menulis.
Bukan sahaja menulis copywriting atau ghostwriting... Tapi... Ada banyak lagi!
Nak tahu macam mana?

Hah! Download ebook PERCUMA dari saya yang berjudul "7 Cara Buat Duit Dengan Hanya Menulis" kat bawah ni!
Hanya perlu masukkan nama dan email sahaja!

 

Terkenang Sewaktu Mula-Mula Hantar Proposal!

Cerita pasal buat duit dengan menulis ni! Teringat saya sewaktu saya mula-mula dapat tahu berkenaan ghostwriter ini. Dengan semangat yang berkobar-kobar, saya telah menulis satu proposal buku dan menghantarkan ia kepada pihak editor sebuah syarikat penerbitan!

Tapi.. malang sekali... proposal saya itu telah di tolak!
Pihak penerbit tidak berminat untuk menerbitkan buku saya!

Saya tidak putus asa!

Saya hantar proposal yang kedua.... proposal yang ketiga.... dan proposal yang keempat!

Tapi... Pedih!...
Kesemua proposal saya ditolak mentah-mentah!


Untuk proposal yang kelima.... Saya tukar sedikit strategi saya!
Dan tanpa disangka!

Proposal saya diterima!!! Yahooooo!
Perasaan gembira yang melonjak-lonjak di dalam hati tu.. tak tahu nak bagitahu macam mana!
Tapi apa yang boleh saya kata... memang seronok sangat!

Selepas dari itu....
Setiap proposal yang saya hantar kepada pihak penerbit...
Alhamdulilah.. semuanya diterima!

Rupa-rupanya... kita kena ada strategi apabila mahu menghantar proposal & manuskrip kepada pihak penerbit... bukan main hentam keromo sahaja....!

Apa Strategi Yang Saya Gunakan?

Ah ha!

Strategi inilah yang saya ingin kongsikan kepada anda.
Ianya tidaklah terlalu rumit.. namun.. tidak juga terlalu ringkas!

Jadi, untuk memudahkan, saya telah susun dan tuliskan strategi untuk menjadi penulis buku ini ke dalam sebuah  ebook yang diberi judul...  Panduan Sukses Ghostwriter!
Makluman : Ini adalah merupakan sebuah eBOOK (electronic book) ianya adalah di dalam bentuk softcopy dan di dalam format PDF. Apabila anda membeli eBOOK ini, ia akan dihantar ke email anda dan anda perlu download ia ke komputer atau smartphone anda. TIADA buku fizikal yang akan dihantar atau di POS ke alamat rumah anda.


Dalam ebook ini saya dedahkan... apakah strategi yang saya gunakan sehingga setiap proposal buku yang saya hantarkan kepada pihak penerbit, insyallah pasti akan diterima!

Bukan 1 sahaja strategi....

Tetapi saya dedahkan 5 STRATEGI POWER  yang dapat menarik perhatian pihak penerbit untuk menerbitkan buku anda!

Dan.. bukan itu sahaja!
Malah, dalam ebook ini juga, saya berikan sekali CONTOH SEBENAR "KERTAS PROPOSAL" yang saya gunakan sewaktu menghantar cadangan kepada pihak penerbit tentang buku yang ingin saya tuliskan!

Bukan "kaleng-kaleng" punya rahsia yang saya dedahkan di dalam ebook ini!

Bagaimana?

Adakah anda berminat untuk dapatkan ebook ini?

Nanti Dulu! Bukan Itu Sahaja!


Masih ingat yang saya katakan, saya telah menceburi bidang copywriting pada tahun 2014.... 4 tahun lebih awal sebelum saya menceburkan diri dalam dunia ghostwriter!

Ya! Sebagai writer.... saya fikir, pendapatan ghostwriter adalah lebih kepada sebagai pendapatan bonus!
Dalam tempoh setahun, mungkin 1 atau 2 kali sahaja anda akan mendapat bayaran hasil daripada menulis buku!
Maklumlah, untuk menulis buku, ianya memerlukan masa yang sedikit  lama, iaitu sekitar 2-3 bulan untuk menyiapkan sebuah buku!

Jadi, untuk mendapatkan pendapatan yang lebih stabil dan secara bulanan!
maka, saya kira.... menjadi copywriter adalah lebih sesuai!

Tidak! Anda tidak perlu pilih salah satu sahaja!....
Anda boleh lakukan kedua-duanya secara serentak dan.. itulah jua yang saya lakukan!

Saya menulis buku sebagai ghostwriter untuk menjana pendapatan bonus tahunan!
dan saya juga menulis copywriting untuk jana pendapatan bulanan..

Maka... Disebabkan itu, saya juga telah menyiapkan satu lagi ebook khas.... yang akan memberikan anda panduan, "Bagaimana untuk menjadi copywriter yang berjaya...!"

Makluman : Ini adalah merupakan sebuah eBOOK (electronic book) ianya adalah di dalam bentuk softcopy dan di dalam format PDF. Apabila anda membeli eBOOK ini, ia akan dihantar ke email anda dan anda perlu download ia ke komputer atau smartphone anda. TIADA buku fizikal yang akan dihantar atau di POS ke alamat rumah anda.


Di dalam ebook ini, saya berkongsikan pengalaman saya selama 7 tahun menjadi copywriter kepada perniagaan-perniagaan online diluar sana, di dalam menulis iklan dan konten untuk kempen pemasaran mereka!

Ada banyak RAHSIA yang saya DEDAHKAN di dalam ebook ini... antaranya..

Ini Adalah Ilmu "Super Power Combo!"
Berapakah Harganya?


Makluman : Ini adalah merupakan sebuah eBOOK (electronic book) ianya adalah di dalam bentuk softcopy dan di dalam format PDF. Apabila anda membeli eBOOK ini, ia akan dihantar ke email anda dan anda perlu download ia ke komputer atau smartphone anda. TIADA buku fizikal yang akan dihantar atau di POS ke alamat rumah anda.


Baiklah!

Tanpa banyak soal dan tanpa melengahkan masa lagi!
Saya tawarkan ilmu combo Sukses Writer ini kepada anda.. dengan harga.. RM50 sahaja!

Ya! RM50 sahaja bagi dua buah ebook ini!
Bermakna.. sebuah ebook, hanya RM25 sahaja! Sangat-sangat murah!

Cuma.... saya tidak dapat janji.. harga ini akan kekal untuk selamanya!

Saya mungkin akan berubah fikiran di masa hadapan dan mungkin akan menaikkan harga ebook ini!!
Ianya bergantung kepada sambutan yang diterima....  kalau terlalu ramai yang dapatkan ebook ini.. ianya boleh jadi agak kurang bagus juga!

Maka, menaikkan harga, mungkin akan menjadi salah satu strategi saya di masa hadapan untuk mengekalkan kadar eksklusivity ilmu di dalam ebook ini!

Klik Butang "Dapatkan Sekarang" Dibawah!!!

Makluman : Ini adalah merupakan sebuah eBOOK (electronic book) ianya adalah di dalam bentuk softcopy dan di dalam format PDF. Apabila anda membeli eBOOK ini, ia akan dihantar ke email anda dan anda perlu download ia ke komputer atau smartphone anda. TIADA buku fizikal yang akan dihantar atau di POS ke alamat rumah anda.

Oh Maaf! Saya Hampir Terlupa!
Ada 2 Bonus Hebat!

Jika anda mendapatkan ebook ini sekarang! Saya akan berikan anda 2  bonus hebat kepada anda!
Apakah ia?

BONUS HEBAT #1 - 30 TEMPLATE POST IKLAN SERVIS WRITER DI MEDIA SOSIAL


Dalam ebook bonus ini, saya kongsikan 30 ayat/post yang boleh anda gunakan secara copy & paste ke akaun media sosial anda, sama ada di facebook, instagram, twitter dan sebagainya!

Dengan adanya 30 template post ini, usaha anda untuk mendapatkan pelanggan bagi servis writing yang anda tawarkan akan menjadi 100x ganda lebih mudah! Hanya perlu copy & paste sahaja!



BONUS HEBAT #2 - 30 TEMPLATE COPYWRITING

Selepas dah dapat pelanggan... mestilah kena siapkan job copywriting tu kan?
Dalam ebook bonus ini pula.. saya sediakan 30 template yang boleh anda ubahsuai untuk menyiapkan job penulisan copywriting yang anda terima dari pelanggan anda!

Dalam ebook bonus 30 Template ini.. ia mengandungi....

  • 7 Template Produk Kesihatan
  •  5 Template Umum
  • 6 Template Restoran/Makanan
  • 4 Template Insuran/Takaful/Pelaburan
  • 2 Template Pakaian/Aksesori
  • 1 Template Produk/Barangan Sukan
  •  Template Kelas/Seminar
  • 2 Template Barangan Bayi
  • 1 Template Barangan Keselamatan
  • 2 Template Pakej Pelancongan
Sangat mudah! Jika anda ada menerima job menulis copywriting bagi  usahawan-usahawan  di dalam kategori di atas pada masa akan datang.... maka, anda boleh gunakan template yang disediakan di dalam ebook ini!

Bagaimana?
Sangat berbaloi bukan?

Usah Berlengah Lagi! Dapatkan Pakej Panduan Sukses Writer Ini Sekarang!

Ya! Klik sahaja gambar dibawah untuk mendapatkan ebook ini sekarang!!!

Masih Ragu? Jaminan Kepuasan 100% Atau Wang Anda Dikembalikan!.


Dengan setiap pembelian ebook “Sukses Writer” ini, saya sertakan sekali dengan jaminan kepuasan 100% atau wang anda dikembalikan.

Jika setelah anda dapatkan ebook ini dan mendapati segala isi kandungannya langsung tidak mendatangkan faedah dan manfaat kepada anda dalam bidang penulisan, saya akan pulangkan wang RM100 anda.

Ya, saya akan pulangkan wang anda TANPA BANYAK SOAL!

Setelah anda habis baca ebook ini, jika anda tidak berpuas hati, email kan sahaja kepada saya di admin@klikjer.com tentang rasa ketidakpuas-hatian anda itu. Saya akan pulangkan wang anda.

Sebenarnya kan… Jika anda lihat betul-betul tawaran ini, anda memang langsung takkan rugi apa-apa untuk dapatkan ebook ini. Segala risiko pembelian anda, pihak saya yang akan tanggung.

Oleh itu, anda tunggu apa lagi, cepat lakukan tempahan sekarang juga sebelum peluang pemberian Bonus Percuma di tarik balik pada bila-bila masa!

Klik gambar butang hijau  di bawah untuk lakukan tempahan pakej ebook Sukses Writer ini pada harga RM50 sahaja SEKARANG ..
Makluman : Ini adalah merupakan sebuah eBOOK (electronic book) ianya adalah di dalam bentuk softcopy dan di dalam format PDF. Apabila anda membeli eBOOK ini, ia akan dihantar ke email anda dan anda perlu download ia ke komputer atau smartphone anda. TIADA buku fizikal yang akan dihantar atau di POS ke alamat rumah anda.


P/s:- Semua ilmu & pengalaman saya selama 7 tahun menjadi copywriter dan 3 tahun menjadi ghostwriter, telah saya himpunkan di dalam ebook ini! Apa yang perlu anda lakukan, hanya dapatkan ebook ini dan serap 7 tahun pengalaman saya menerusi ebook ini! Anda tidak perlu lagi membuang masa melakukan kesalahan-kesalahan yang pernah saya lakukan sebelum ini!

Semoga perjalanan anda menjadi penulis sukses akan dipermudahkan!

Sekian



Hamid Addin
Copywriter & Ghostwriter Expert
www.SuksesWriter.com








Diterbitkan dan diedarkan Oleh:
Klikjer Publishing (002746251-P)
No 23, Jalan 3/64, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor, MALAYSIA.
SMS/WhatsApp : 012-3655625



Jom Labur Saham